VRAGEN OVER ONZE BOERDERIJ?

Bel of What'sApp ons gerust!

Jan Willem
0612434416

WINTERKORTING

Het is herfstachtig. Het verdroogde blad uit de lindeboom versiert mijn gazon, de kers verkleurt en laat al blaadjes vallen, het regent en het is nog maar 17 graden. De klimop, de struiken, het gras en de bloemen hebben weer glans na de droogte van de laatste weken. Nederland ten voeten uit. Het seizoen verschuift richting herfst, al kan het nog heel goed gaan zomeren en dat zal ook vast nog wel gebeuren. Het weer doet wat met mij. Bij mooi weer verleidt het mij om naar buiten te komen, luchtig en sloom, op een dag als vandaag zegt het, lekker binnen blijven, kaarsje aan en werken aan mijn grote tafel met uitzicht op de tuin.

Mijn groepsaccommodatie is al schoon voor het komend weekend, de bedden weer opgemaakt, bloemen en kaarsjes op tafel. De grote keuken wacht op de gasten die daar weer lekker zullen gaan koken en samenzijn rond de lange tafels. De woonkamer waar je kunt loungen, met 18 personen, die heerlijk de ruimte hebben, om spelletjes te doen, te computeren (er is natuurlijk WIFI), een boek te lezen, te kletsen, te luieren… Buiten kun de kleintjes spelen in de grote zandbak, op de schommels, het voetbalveldje of lekker racen op de skelters. Er is een groot terras en de tuin rondom mooi natuurlijk, het uitzicht een prachtig vergezicht.

We zitten op 5 min. loopafstand van Het Drents Friese Wold. Een prachtig nationaal park waarin de Spaanse koe in grote groepen te vinden is. De paddenstoelen komen weer boven de grond, er is vaak een ree te zien, konijnen, haasjes, een schaapskudde, heerlijk bij mooi weer. In de directe omgeving is het Oermuseum, het museum voor de Valse kunst, de Maatschappij van Weldadigheid en het gevangenismuseum. Voor kunst kun je naar het Drents Museum in Assen en de Fundatie in Zwolle. Verder allerlei grotere en kleinere galerieën met uiteenlopende kunst. Er zijn zwembaden in Assen, Steenwijk en Meppel, en een populaire speelboerderij de Drentse Koe. Heel leuk voor de kleintjes. Wandelen met de boswachter, een reeënsafari, volle maan wandelingen, in Ruinen is een maïsdoolhof, het Shakespearetheater, foodfestivals… De prachtige dierentuin in Emmen. Ik kan nog wel even doorgaan, maar op Drenthe.nl en onder het kopje Attracties vind je meer informatie en kun je zien wat er te doen is in het weekend dat je onze-boerderij.nl zou willen boeken. De omliggende dorpen zijn schilderachtig!

Er is zo veel te doen in Drenthe! Maar wat Drenthe boven alles kenmerkt, is de rust. Hier is het vaak on-Nederlands stil met een prachtige heldere sterrenhemel. Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen zonder veel mensen tegen te komen. Een plek om lekker bij te tanken. Dit jaar heb ik alleen de weekenden van 27 oktober, 17 en 24 november nog beschikbaar. De beschikbaarheid in 2018 vind je op onze website. In januari en februari geven we 10 % WINTERKORTING. Mocht je nog vragen hebben dan kun je die stellen via de website of even bellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *