VRAGEN OVER ONZE BOERDERIJ?

Bel of What'sApp ons gerust!

Jan Willem
0612434416

Opgezwolle…!?

Zwolle
Een half uurtje rijden van Onze-Boerderij ligt Zwolle. Een paar honderd meter voor de afslag Zwolle-centrum zijn de bermen schilderachtig mooi. Rode klaprozen gemengd met geel mosterdzaad tegen een wand van roestig plaatmateriaal. Zwolle heeft de Fundatie. Van 28 april t/m 18 september is er de expositie Wilden. Expressionisme van ‘Brucke’ en ‘Der Blaue Reiter’. Niet de buitenwereld maar de binnenwereld, daar ging het de expressionisten om. Kunst als uitdrukking van emotie en innerlijke beleving. Felle kleuren en krachtige vormen.

In de wolk van het museum toont Rob Scholte zijn verzameling van bijna 1000 borduurwerken, gemaakt door evenveel volstrekt onbekende meesters. Van 16 januari t/m 18 september 2016 Machteld-De Muze van Karel Appel. Mocht je meer willen dan is op locatie Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe deze zomer een overzicht van 100 jaar expressionistische landschapsschilderkunst in Nederland.

Ik ga ook nog naar het filmtheater Fraterhuis ook aan de Blijmarkt: ‘Un homme a la hauteur’. Een heerlijke ontwapende komedie over de liefde, haar valkuilen en het bijstellen van vooroordelen. De meeste mensen in het filmtheater waren ook in het museum. Een super zondagmiddag voor velen. Als groep of alleen in je eigen universum. De vrouw naast me streelt haar man over zijn been, liefdevol. Dat is lang geleden, ik ook met mijn vooroordelen. Jammer dat ik ze niet meer bij kan stellen, spijt en ook niet.

Ik rijd aan de kant van Wapse nog even Het Drents-Friese Wold in. De kudde zwarte Spaanse koeien heeft inmiddels 10 lichtbruine kalfjes. Ze doen zich tegoed aan boterbloemen en rode zuring tegen een groene achtergrond, ook hier een prachtige combinatie. Mijn beelden zijn aangevuld. Het Wold brengt mijn zintuigen tot rust, de vogels verzorgen een avondconcert. Het oprukkend groen en de geur van bos geven grond onder mijn voeten. Op allerlei manieren eruit, vanuit Onze-Boerderij, groepsaccommodatie in Zuid West Drenthe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *