VRAGEN OVER ONZE BOERDERIJ?

Bel of What'sApp ons gerust!

Jan Willem
0612434416

Feest van de geest

pelikaan

Fietsend door het plaatsje Diever, dat op vier kilometer afstand ligt van mijn groepsaccommodatie onze-boerderij, valt het me op dat de deuren van de kerk open staan. Daar wil ik naar binnen. Feest voor mijn geest is dat. Het glas in lood, de gewelven, de prachtige plavuisjesvloer, goudkleurige lampen gevuld met echte witte kaarsen. Buiten is het 25 graden, binnen is het koel als in een kelder. Ik ga zitten en sluit mijn ogen. Zojuist een vriendin ontmoet van 20 jaar geleden. For ever Young, praten we over ouder worden. Ik heb van haar gehouden en dat is er nog steeds. Mooi is dat, dat de liefde blijft. De kerk omhult mij met haar ruimte. Ik ben vrij. Kunst van Alie de Boer vult het koor: 12 gewaden in wit en goud. Pracht en praal aan de vrouw, de man in het midden van alle pracht ontdaan, zijn mijter aan de voeten. Ze wil in deze Hervormde kerk de ondergeschikte rol van de vrouw in de katholieke kerk uitbeelden. De enorme takken van de beuken rondom de kerk versieren de Brink van Diever. Het oude stadhuis staat in bloei. Bejaarden op roze en licht blauwe scooters, motoren, heel veel fietsers en wandelaars, cabrio’s, genieten, op bankjes, in het gras en op de terrassen. Van 5 t/m 8 mei en van 13 t/m 16 mei is het www.feestvandegeest.nl in Zuidwest Drenthe. Beeldende kunst en Monumentale kerkarchitectuur. Een heerlijke combinatie wat mij betreft. Ik mag uit zeven teksten er 1 kiezen. “Men kan in vrijheid leven, en toch niet ongebonden zijn” Goethe. Bij de wereldwinkel vul ik met liefde tasjes voor mijn vriendinnen van nu. Op het terras van Brinkzicht overdenk ik, met uitzicht op de kerk, mijn ‘zonden’. Blote armen en benen, mijn gezicht in de zon. Vrij en verbonden met velen. Door het Drents-Friese Wold fiets ik naar huis. Mijn geest vindt dat een feest. In de tuin hoor ik de gasten genieten, uit en toch een beetje thuis in onze-boerderij in Wapse.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *